Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
PC Logo
Mobil menu

Kreativ kodning

Kreativ kodning på tværs af fag og køn.

Taler du kode?

I fremtiden bliver der brug for endnu flere kvikke hoveder, der forstår teknologiens byggeklodser og kan bruge dem i erhvervslivet og it-branchen. Blandt andet derfor skal der et nyt fremmedsprog på skemaet i folkeskolen sammen med engelsk, tysk og fransk: Computerkodning.
Computerkodning er dog ikke et selvstændigt fag, eller et begreb der knytter sig til enkelte fagspecifikke aktiviteter og emner men derimod et tværfagligt redskab, der har relevans i ALLE fag i folkeskolen. Fra 0. klasse og helt op til 10. klasse.

                                          Ambitionen er: Alle børn skal lære at kode

Pædagogisk Center har stor erfaring med at undervise både Mediepatruljer og hele klasser i kreativ kodning. Vi har over 500 forløb på rygraden med lige fra simpel kodeforståelse i 0. klasse til avanceret scriptkodning i udskolingen. Vi bakker skolerne op i at lære børn at kode, og vi understøtter arbejdet med en strategi for undervisning i kreativ kodning - Du/I kan som skole komme ind på besøg på Pædagogisk Center for at prøve alle de muligheder vi har, og vi kommer også gerne ud til jer.
Det er vigtigt at tænke en strategi ind i implementeringen af kreativ kodning samt at lave en plan for hvordan skolen som helhed kan arbejde med kodning. I den proces hjælper Pædagogisk Center gerne både med erfaringer, viden på området og sparring/facilitering af arbejdet med både strategi og didaktikken bag kreativ kodning.

Vi anbefaler at arbejde med kreativ kodning i følgende trin:

1.BeeBot, BlueBot og ProBot: undervisning i simpel programmering https://www.bee-bot.us/

2. OzoBot: undervisning i farve- og blokprogrammering  https://ozoblockly.com/ 

2. LEGO WeDo 2.0: blokprogrammering

2. Spike essentials: ikon-programmering

3. MicroBit: undervisning i blokprogrammering  http://microbit.org/

3. Scratch: undervisning i blokprogrammering  https://scratch.mit.edu/

3. Makey Makey: Scratch  https://makeymakey.com/how-to/classic/

3. Spike Prime: blokprogrammering baseret på Scratch 

4. Arduino: Java-programmering  https://www.arduino.cc/ 

Vi er på Pædagogisk Center altid klar til at hjælpe jer og kommer gerne ud for at lave forløb med medarbejdere ellers evt. jeres Mediepatruljer. Vi er også gerne vært for en snak om strategi og inspiration til kodning som del af læringsmiljøet med afsæt i det Makerspace på Pædagogisk Center.

BrianThomasGitte
79 79 49 7179 79 19 7379 79 86 72
21 14 88 4240 33 97 2229 11 42 03
brily@kolding.dk thsc@kolding.dkgita@kolding.dk